Rezerwując nocleg w hotelu, bardzo często oczekujemy nie tylko komfortowego pokoju, ale również możliwości skorzystania z restauracji. To bardzo wygodne rozwiązanie. Zamiast tracić czas na poszukiwanie najbliższego lokalu gastronomicznego, goście hotelowi mogą bez względu na porę dnia przekąsić coś smacznego. Bardzo ważne jest jednak, aby taka restauracja była miejscem z dobrym klimatem, miłą obsługą, a przede wszystkim smakowitą kuchnią.
W tym artykule przedstawimy najbardziej doceniane przez gości cechy dobrej restauracji hotelowej.
Jaka powinna być hotelowa restauracja? 3 najważniejsze cechy
- Urozmaicone menu. Dobra kuchnia to podstawa każdej restauracji, również tej hotelowej. Żaden lokal nie spotka się z uznaniem gości, jeśli nie będzie można w nim skosztować smacznych dań. Nieprzesadnie urozmaicone menu, zawierające potrawy przypadające do gustu różnych klientów, to podstawa. Powinno być w nim zarówno coś tradycyjnego, jak i kilka mniej oczywistych propozycji. Nie ma nic przyjemniejszego niż smaczny posiłek po wielogodzinnej podróży lub romantyczna kolacja z ukochaną osobą przed udaniem się na wieczorny odpoczynek.
- Smakowite potrawy przygotowywane ze świeżych produktów, najlepiej lokalnych. Smak potraw w dużej mierze zależy od jakości użytych do ich przygotowania składników. Bardzo ważne jest więc, aby w hotelowej kuchni wykorzystywano wyłącznie świeże i sprawdzone produkty – najlepiej sezonowe i lokalnie dostępne. To najlepszy znak, że szef kuchni stawia przede wszystkim na jakość.
- Miła i pomocna obsługa. W dobrej, hotelowej restauracji powinniśmy oczekiwać profesjonalnej obsługi na najwyższym poziomie. Niesympatyczny lub niekompetentny kelner może w negatywny sposób wpłynąć na opinię gości dotyczącą lokalu, nawet jeśli serwowane w nim potrawy były smaczne. Osoby obsługujące gości muszą wyglądać schludnie, odznaczać się dobrymi manierami i dobrymi umiejętnościami interpersonalnymi. Oczekiwana jest też otwartość, życzliwość i poczucie humoru.
Odwiedź naszą restauracje przy Hotelu Orle
Restauracja Leśne Tarasy przy Hotelu Orle często wybieranym przez gości wypoczywających nad morzem w Gdańsku łączy rodzime, polskie smaki z kuchnią z różnych zakątków świata. Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych i w większości lokalnych produktów. Oprócz smakowitych dań tradycyjnych, takich jak np. pierogi, spróbować można tutaj różne rodzaje makaronów, lekkie sałatki, dania mięsne i ryby. W naszym menu znajdą coś dla siebie również najmłodsi goście. A na deser proponujemy pyszną i szarlotkę oraz inne domowe ciasta. Stały zestaw dań wzbogacamy co o różnorodne sezonowe propozycje, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom nawet najbardziej wybrednych smakoszy.