Dobre hotele oferują Gościom nie tylko komfortowy nocleg, ale i pełny pakiet atrakcji. Zwykle dysponują własnymi restauracjami, w których serwują różnorodne posiłki. Dodatkową usługą, jaką wiele z nich zapewnia, jest catering. Ten cieszy się szczególną popularnością przy organizacji imprez okolicznościowych oraz konferencji i eventów firmowych. Z jakich powodów warto z niego korzystać? Argumentów może być wiele, ale my w dzisiejszym artykule przedstawimy trzy najważniejsze z nich.
Jedno miejsce, wiele usług
Wybór cateringu hotelowego to komfortowe rozwiązanie, które wyklucza konieczność organizowania posiłków na własną rękę. Warto jednak pamiętać, że hotel to nie tylko miejsce, w którym można zamówić pakiet wyżywienia na imprezę. Dziś obiekty hotelowe dysponują też przestronnymi salami bankietowymi i konferencyjnymi do wynajęcia. Przykładowo wynajem sali konferencyjnej w Gdańsku w pakiecie z profesjonalną obsługą gastronomiczną eventów zapewnia Hotel Orle. Taki wybór oznacza, że w jednym miejscu, można skorzystać z pełnego pakietu usług.
Różnorodne menu
Catering hotelowy wyróżnia bogata oferta dań i przystawek. Restauracje w hotelach najczęściej serwują lubiane przez większość tradycyjne przysmaki kuchni polskiej, ale także i bardziej wyszukane potrawy z różnych zakątków świata. Zapewniają też posiłki dla wegetarian, wegan oraz osób z nietolerancjami pokarmowymi. Dzięki temu w menu każdy znajdzie odpowiednią dla siebie propozycję.
Profesjonalna obsługa
Skorzystanie z usług cateringu hotelowego to oprócz gwarancji otrzymania smacznych potraw, pewność ich estetycznego zaserwowania w ustalonej wcześniej porze. Hotele nie tylko oferują wyżywienie, ale i zapewniają profesjonalną obsługę. Ta działa dyskretnie, a jednocześnie dba o zaspokojenie potrzeb Gości.